Meyla frá Freistingar VH13-030-0076
rotu: islanninhevonen sukupuoli: tamma
väri: hiirakko koulutustaso: 5-käyntinen
säkäkorkeus: 131cm syntynyt: 15.08.2012 (VARL)
painotus: askellajit omistaja: Noora J. VRL-01083 / Moldóttur
kasvattaja: Annika N. VRL-10352, Freistingar - IS maahantuoja: -
LUONNEKUVAUS

  » Yleisesti Meyla on herkkä ja innokas issikka. Tamma on aina menossa, se on energinen vaikka sillä olisi juuri ratsastettu kolme tuntia. Se rakastaa esteitä, jotka se ylittääkin tyylikkäästi ja innolla. Karsinassa se on aivan rauhallinen, eikä tee kenellekkään pahaa. Välillä se saattaa kuitenkin vähän härnätä hoitajaansa, mutta temput loppuvat heti kun sitä vähän komentaa. Laitumellakin se hyppii ja pomppii, minkä ehtii. Meylaa ei saa laittaa yksin laitumelle, koska se yrittää tulla muiden perässä aitojen läpi. Välillä tamma tyytyy vain pitämään kauheaa meteliä hirnumalla.

  » Ratsastettaessa Meyla yrittää parhaansa ja se ärsyyntyy jos ratsastaja paukuttaa pohkeita koko ajan kylkiin. Tamma on kuitenkin aika reipas ja se tahtoo aina hätäillä kaikessa. Meylaa ei siis saa päästää rynnimään, vaan sen kanssa pitäisi tehdä kaikki rauhallisesti ja päättäväisesti. Se tottelee apuja oikein kiltisti, mutta on aika herkkä. Pohkeiden pitää olla kevyet ja käsien paikoillaan. Puolipidätteeksi riittää, kun vähän puristaa käsiä enemmän nyrkkiin. Neiti saattaa olla välillä vähän vaikea hallita, varsinkin laukoissa se kuumenee heposti ja tahtoisi lähteä muiden ohi. Kaikki askellajit ovat kuitenkin mukavia istua. Passinnostoon riittävät aivan pienet avut, sillä tamma lähtee jo niistäkin kaahottamaan kauheaa vauhtia. Tuntuman suuhun täytyy olla selkeä ja puolipidätteitä täytyy tehdä paljon. Pidätteet toimivat samalla hyvin kokoavina. Laukan kanssa on sama juttu, mutta molemmissa askellajeissa Meylan saa kuitenkin toimimaan hyvin ja kun vauhtia on hidastettu, se tekee mitä ratsastaja pyytää. Tölttiä varten Meyla pitää koota hyvin, ilman kokoamista se lähtee ravia. Tölttiä pitää myös koko ajan ratsastaa kunnolla, sillä tamman töltti on helposti ravitahtinen.

  » Karsinassa se on rauhallinen, mitäs välillä vähän näykkii leikillään kun etsii herkkuja. Harjatessa se saattaa vähän kuopia etukaviollaan lattiaa, mutta kun Meylaa kieltää, se yleensä lopettaa ja seisoo vain kiltisti paikoillaan ja katselee hoitajaa. Varusteet menevät päälle ilman, että sen kanssa pitäisi kauheasti pitää kuria, se seisoo kiltisti paikoillaan ja on näykkivinään kun kiristetään satulavyö, mutta se huomaa jo tiukasta äänensävystä mitä saa tehdä ja mitä ei. Kun käskee, se lopettaa eikä heti yritä uudestaa.

  » Taluttaessa Meyla on oikein kiltti, mutta kun se huomaa pääsevänsä laitumelle, se alkaa kiihdyttää melkeinpä raviin asti. Laitumella se tykkää ensin laukata aidan viertä alueen ympäri ja sitten pysähtyä syömään ruohoa. Se tykkää juosta ja pukitella muiden kanssa, eivätkä pukit olekaan mitään ihan pieniä. Yksin Meyla ei tahdo viihtyä, se haluaa jonkun mukaansa laiduntamaan. Jos se joutuu ulos yksin, se yrittää päästä aidan läpi tai alkaa hirnua, eikä kukaan jaksa kuunnella meteliä kun muut issikat sille vastailevat.

SUKUTAULU

i. Vafi frá Hekla
138cm - islanninhevonen - YLA2
ii. Vindótt frá Hekla iii. Váli frá Hekla
iie. Vofa frá Hekla
ie. Vík frá Hekla iei. Vikingur frá Akureyri
iee. Vinda frá Akureyri
e. Lukka frá Svánedra
127cm - islanninhevonen - ARJ-II, YLA2
ei. Lendi frá Svánedra eii. Leyfur frá Svánedra
eie. Litla-Silfurta frá Svánedra
ee. Lumik frá Eystríhólár eei. Litur frá Eystríhólár
eee. Framandi frá Eystríhólár

JÄLKELÄISET

nimi syntynyt skp. isä omistaja
- 00.00.00 - - -

KILPAILUKALENTERI

Sijoituksia 0 - 0 - 0 - 0 - 0 (I-II-III-IV-V) yhteensä 00.

00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00

VALMENNUKSET & PÄIVÄKIRJA

19.05.2013 - Noora J.
Meyla saapui meille aurinkoisena sunnuntai-iltapäivänä. Trailerin peruutettua pihaan astui ulos nuori hiirakko tamma. Se oli kuulemma pitänyt meteliä koko yksinäisen matkansa ajan ja sama soitto jatkui tallipihassakin. Päätimme, että Meylan on parasta päästä suoraan laitumelle muiden kanssa, sillä se ei siedä yksinoloa. Vastaanotto tallin muiden hevosten osalta oli innostunut ja ne riensivät heti tekemään uutta tuttavuutta. Tästä Meyla kuitenkin hieman säikähti ja hyvä kun ei tullut suoraan aidoista läpi. Pian se kuitenkin palasi lauman luokse ja tutustumisen jälkeen kaikki meni hyvin.
Ensimmäinen kevyt ratsastus kentällä sujui ja Meyla toimi mukavasti ja rauhallisesti. Nyt miltei kuusivuotias tamma kotiutuu muutaman kuukauden ennen kuin sillä aletaan kilpailla.
© Noora J. 2013
Meyla on virtuaalihevonen !