TERVETULOA ISLANTIIN !

"Näet tien molemmilla puolilla suuria vihreitä laitumia ja tarhoja. Kauempana nousee vuonoja, eivätkä geysiritkään ole ihme. Islanninhevoset nostavat uteliaina päänsä maasta kulkiessasi ohi. Oikealla puolellasi huomaat pienen kyltin, jossa lukee Islanninhevostalli Moldóttur. Käännyt kyltin kohdalta ja pian oletkin tallipihalla. Edessäsi on pihatto ja sen vieressä hiekkakenttä ja baana, oikealla puolellasi on pieni tallirakennus. Katselet paikkoja ja toteat kaiken olevan siististi järjestyksessä. Pari tyttöä harjaa hevosiaan pihalla. Näet kuinka kaksi pörröistä issikkaa saapuu maastopolkua pitkin iloisesti töltäten, ne jatkavat matkaansa passiradalle. Kentällä on menossa tunti ja jäät katselemaan opetusta."

 Olet siis löytänyt tiesi täysin virtuaaliseen Islanninhevostalli Moldótturiin. Sana 'Moldóttur' on islantia ja tarkoittaa ruunivoikkoa. Meillä on käytössämme upeat maastot niittyineen ja hiekkateineen, sekä suuri kenttä ja baana. Kasvatamme askellajipainotteisia islanninhevosia nimellä frá Moldóttur ja tilausvarsaa tai astutuksia voit kysellä mailitse, enemmän aiheesta löydät kasvatussivulta. Kaikki hevosemme ovat osaavia ja varmajalkaisia maastossa liikkujia, neli- tai viisikäyntisiä, eli ne taitavat perusaskellajien lisäksi töltin sekä jotkut myös passin.
 Pyrimme järjestämään toimintaa mahdollisimman usein, yleensä islanninhevosille suunnattua. Välillä kalenterista kuitenkin löytyy koulu- tai estekilpailut, ehkä jotain 'harvinaisempaakin'. Hoitajatoimintaa emme enää järjestä.

 Ethän kopioi talliltani mitään, sillä kaikki kuvat olen itse ottanut, layoutin olen koodannut ja tekstitkin ovat omaa käsialaani, kiitos. Moldóttur aloitti toimintansa heinäkuussa 2005 ja sen jälkeen on panostetttu kunnolla askellajikisojen järjestämiseen, kasvatteja on syntynyt välillä enemmän, välillä vähemmän ja tallilla on mennyt muutenkin mukavasti. Pidimme kuitenkin muutaman vuoden tauon ja Moldi nousi uudelleen pystyyn keväällä 2013. Nyt hevosmäärämme on pienempi ja toimintaa järjestetään kun siltä tuntuu. Moldótturin oli alkujaan tarkoitus olla pientalli, vain kotina islanninhevosilleni, ja sitä enempää emme itseltämme vaadi.
Muistathan jättää jälkesi vieraskirjaan, kaikenlainen kommentointi on tervetullutta. Toivottavasti viihdyt ja tervetuloa tutustumaan Islantiin!
      (VRL-01083, CAR)

» Päivitetty 01.06.2013
Ruotsista muutti tallille uusi asukki: Ásdís-tamma! Lentomatkan jälkeen neiti oli hieman säikky, mutta kotiutuu toivottavasti pian. Poneille on kivasti ropissut sijoituksia Elfendurin kisoista, päivitin nyt kaikkien kilpailukalenterit ajan tasalle. Omista askellajikilpailuista arvoin tulokset ja lähetin ne VRL:ään. Fagra ja Grettla astutettiin ulkopuolisilla oreilla ja varsoja on odotettavissa kesäkuun lopulla ja heinäkuun alussa. Kasvatussivulle siis varaamaan ensimmäiset Moldilaiset!

» Olet . kävijä 16.04.13 jälkeen
» Tallissa tällä hetkellä 12 issikkaa
» Uusin tulokas: Ásdís från Solros
» Yhteistyössä kanssamme: Ljóma, Tindra & Freistingar
» Yhteys: vieraskirja - @


Moldóttur on virtuaalitalli - Moldóttur is a SIM-game stable