Heimir frá Svartfaxi VH13-030-0052
rotu: islanninhevonen sukupuoli: ori
väri: kulomusta koulutustaso: 5-käyntinen
säkäkorkeus: 141cm syntynyt: 12.12.2012 (VARL)
painotus: askellajit omistaja: Noora J. VRL-01083 / Moldóttur
kasvattaja: Dana Engilbjört - IS maahantuoja: Noora J.
LUONNEKUVAUS

  » Heimirissä on tulta ja energiaa, se on sinnikäs ja itsevarma. Pienimmille tästä ei ole hoitohevoseksi, jos ei ole tiukkana, niin Heimi tekee tasan tarkkaan niin kuin itse haluaa. Laumansa arvojärjestyksessä ori on päässyt korkealle, ja se pitää asemastaan tiukasti kiinni riehuen milloin kenenkin kanssa. Taluttaessa Heimir astelee komeasti, pää pystyssä, korvat höröllä ja sieraimet väristen.

  » Ratsastaessa Heimiristä saa paljon irti. Sen käynti on keinuvaa ja askelet pitkät. Ori on kuitenkin kärsimätön ja pureskelee usein kuolaimiaan odottaessaan nopeampaa askellajia. Kun siirrytään raviin, Heimi yrittää ampaista suoraan laukkaan. Vaikka tähän olisikin varautunut, herra usein onnistuu nykäisemään ohjat käsistä ja kiertämään kentän matalassa, nopeassa laukassa. Kun Heimirin saa raviin, se yleensä hakeutuu peräänantoon ja kulkee lopputunnin tyytyväisenä. Ravissakin orin askelet ovat melko pitkät ja pyydettäessä se venyttää niitä vielä lisää. Ravi on herran lempiaskellaji ja temponvaihdokset onnistuvat siltä helposti. Kun lähdetään menemään tölttiä, pitää ottaa tarpeeksi tuntumaa suuhun, mutta parin askelen jälkeen Heimirin töltti pitää ratsastaa pitkin ohjin. Ori kantaa itsensä hienosti töltissä, jossa näkyy sen valtava energia. Takajalat polkevat vahvasti alle ja jalat nousevat korkealle. Jos Heimir ei ole laukannostossa tarpeeksi koottu, se tekee saman tempun kun ravinkin kanssa. Pyydettäessä herran laukka on kaunista katsottavaa, ylöspäin suuntautuvaa ja hallittua. Hypätessä Heimir innostuu pienistäkin esteistä, se alkaa stepata ja nostaa päätään ylös, ori tarvitseekin estetunnille martingaalit. Heimin hyppytyyli on hieman omalaatuinen, se ei oikein tiedä miten jalat kuuluisi asetella, mutta yli se ainakin pääsee.

  » Hoitaessa Heimi pyörii ja uhittelee, ihmeen usein se myös onnistuu laskemaan kavionsa kipeästi varpaille. Kavioita ori ei soisi puhdistettavan ja se jaksaa joka kerta kiukutella samasta asiasta. Nameja Heimille ei mielellään tulisi antaa, ettei se saisi pahaa tapaa kerjätä. Satulointi sujuu, tai ei suju, riippuen siitä onko Heimir halukas lähtemään töihin. Vähän se aina kuitenkin pistää vastaan, jottei mikään menisi liian helpoksi. Pahimmillaan ori yrittää ensin purra satulaa ja sen jälkeen satuloitsijaa, se polkee jalkaa ja häntä pyörii ja päätään se heittelee ylös alas. Suitset pojan päähän saa yleensä helposti, kuolaimet se melkein syö kädestä, mutta pää ei pysy paikallaan sen ajan kun remmejä laitetaan kiinni. Heimir osaa kyllä olla suloinen, ystävyytensä se osoittaa laskiessaan päänsä syliin tai olkapäälle. Ori rakastaa kun sitä rapsutetaan sään kohdalta ja välillä se saattaa kyhnyttää takaisin.

SUKUTAULU

i. Alfaðir frá Skilfingur
140cm - islanninhevonen - evm.
ii. Þjálfi frá Vængskjóni iii. Tjaldur frá Rauðnasi
iie. Bróka frá Linda-Skjóni
ie. Fokka frá Huldumær iei. Andlangur frá Ljóskolla
iee. Appelsína frá Ölmóður
e. Gefja frá Ásbjarnar-Jörp
128cm - islanninhevonen - evm.
ei. Ísungur frá Góðráð eii. Kriki frá Ásbjarnar-Jörp
eie. Svertla frá Þrívaldi
ee. Svipa frá Þrívaldi eei. Boði frá Sæfaxa
eee. Dala-Jörp frá Ölværð

i. Heimirin isä oli kookas massahtava, musta, 5-käyntinen Alfaðir frá Skilfingur. Ori oli luonteeltaan räiskyvä, se oli energinen ja nopea. Alfaðirilla onkin takanaan monet menestyksekkäät kilpailut, etenkin passijuoksussa herra pärjäsi hyvin. Ori kantakirjattiin II-palkinnolle ja sillä on yhtensä neljä jälkeläistä. Vanhemmalla iällä se siirtyi erään pikkutytön ratsuksi. Alfaðir ruunattiin ja tyttö kilpaili sillä helpoissa luokissa, kuitenkin antaen vanhan herran levätä tarpeeksi.

e. Gefja frá Ásbjarnar-Jörp oli häikäisevän kaunis kimo tamma, jolta löytyi viisi lennokasta askellajia. Elämänsä aikana Gefjaa käytettiin vain muutamissa askellajikilpailuissa, sillä tähdättiin ennemminkin näyttelyihin ja arvonimien keräämiseen hyvän rakenteensa vuoksi. Gefja saikin KTKI-II -arvonimen. Tamman kaikki jälkeläiset ovat olleet hyvin menestyneitä kuten emänsäkin.

JÄLKELÄISET

nimi syntynyt skp. emä omistaja
- 00.00.00 - - -

KILPAILUKALENTERI

Sijoituksia 0 - 0 - 0 - 0 - 0 (I-II-III-IV-V) yhteensä 00.

00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00

05.05.13 -- NJ -- Hafli -- Muut islanninhevosvarsat -- LKV1/02 -- irtoSERT, JS
© Noora J. 2013
Heimir on virtuaalihevonen !