Efridís frá Húsavik VH13-030-0049
rotu: islanninhevonen sukupuoli: tamma
väri: voikko koulutustaso: 4-käyntinen
säkäkorkeus: 126cm syntynyt: 07.10.2012 (VARL)
painotus: askellajit omistaja: Noora J. VRL-01083 / Moldóttur
kasvattaja: Andrés Hákonarson - IS maahantuoja: Mari H
LUONNEKUVAUS

  » Efridís on luonteeltaan melko tasainen poni, joka ei tuota erityisiä yllätyksiä kenellekään. Yleensä neiti on pirteä ja iloisella päällä, se on leikkisä ja kaveriksi kelpaa mikä tahansa elävä olento. Se kerjää jatkuvasti huomiota, eikä malta jättää ihmisiä rauhaan. Karsinastaan se pärskähtelee jos kuulee jonkun menevän ohi ja puolioven yli on helppo seurailla tallin tapahtumia.

  » Töihin päästessään Efri on innoissaan, saa liikkua, jee! Selässä on mukava istua, sillä tamman askeleet ovat tasaisia, pitkiä ja joustavia. Monesti ratsastajan huomio herpaantuu ja unohtuu vain matkustamaan, jonka poni kyllä huomaa. Se saattaa herättää ratsastajan pienillä hypyillä ja pyrähdyksillä. Efridísia pitää ratsastaa, sille ei riitä pelkkä uralla köpöttely, vaan koko ajan pitää olla jotain pientä mihin se voi keskittyä. Aina kun Efri saa liikkeet mentyä hienosti, sitä on kehuttava, jolloin se piristyy ja alkaa mennä entistä paremmin. Efridís taipuu askellajien lisäksi hyvin koulukiemuroille, mutta hyppytyyli sillä on hieman hakusessa, ja tästä ratsastuksen muodosta se ei pidä ollenkaan. Eihän pikkuponi voi tietää miten jalat kuuluu asetella, jolloin se hermostuu ja lähtee käsistä.

  » Hoitaessa Efri on oikein kiltisti, seisoo paikallaan jos siltä niin odotetaan, eikä kiusaa hoitajaansa. Tamma saattaa hieman välillä pyöriä, koska on niin kiinnostunut hoitajan tekemisistä, mutta kun vähän käskee, se pysyy kyllä paikoillaan. Harjauksesta Efridís pitää, poikkeuksena pää, jota pitää vähän viskellä jos yritetään harjata läheltäkään silmiä. Kaviot neiti nostaa esimerkillisesti, välillä hyvinkin innokkaasti, jolloin täytyy olla varovainen, ettei jalka osu kavioiden puhdistajaan. Satulointi ei Efrin mielestä ole ollenkaan inhottava vaihe. Kun satula tuodaan lähelle, sitä täytyy haistella ja katsella minuuttitolkulla, jonka jälkeen sen voi laittaa selkään. Vyön kiristys sujuu ongelmitta. Suitsetkin saa laitettua helposti, paitsi jos ponilla on ruokaa tarjolla. Silloin ei päätä meinaa saada ylös niin herkullisista heinistä, jotka joku varmasti aikoo syödä ratsastuksen aikana.

SUKUTAULU

i. Leifur frá Árborg
136cm - islanninhevonen - evm.
ii. Lurfur frá Árborg iii. Bangsi frá Hvanneyri
iie. Vængskjóna frá Lundar II
ie. Glóa frá Eystra iei. Úlfur frá Bjarnastaðir
iee. Kjamma frá Bjarnastaðir
e. Eining frá Húsavík
126cm - islanninhevonen - evm.
ei. Gráni frá Fjördur eii. Bláinn frá Fljotstunga
eie. Hosa frá Fljotstunga
ee. Eldbrá frá Húsavík eei. Dellingur frá Svaðilfari
eee. Dásemd frá Syðra-Skörðugil

i. Efridíksen isä on todella komea ori: Leifur frá Árborg, joka on laajalti tunnettu Islannissa. Leifur on musta kuin yö, ja siltä löytyy päättäväisyyttä ja orimaisuutta. Ori on ratsastaessa todella energinen ja herkkä avuille, sen askellajit ovat komeaa katseltavaa, omistajan ylpeys. Leifur on kiertänyt kilpailuissa ympäri maata ja sijoittunut hyvin. Ori on 5-käyntinen ja 136cm korkea. Herra on asunut koko elämänsä ajan Islannissa, eikä ole sieltä enää eläkepäivinään mihinkään lähdössä. Leifur on siitoskäytössä ja sillä on jälkeläisinään neljä kaunista islantilaista.

e. Eining frá Húsavík on nätti ruunikko tamma, joka omaa viisi askellajia. Säkäkorkeudeltaan Eini on 126cm kuten Efrikin. Tamma on asunut koko elämänsä ajan Húsavíkin farmilla Islannissa, jossa se elelee leppoisasti n. 50 hevosen laumassa. Eining on vielä aika nuori poni, Efridís onkin sen ensimmäinen jälkeläinen, ja sillä on takanaan vasta muutama paikallinen kilpailu, joista menestystä on riittänyt kärkisijoille. Eini on raskasrakenteinen ja luonteeltaan lempeä ja huumorintajuinen.

JÄLKELÄISET

nimi syntynyt skp. emä omistaja
- 00.00.00 - - -

KILPAILUKALENTERI

Sijoituksia 0 - 0 - 0 - 0 - 0 (I-II-III-IV-V) yhteensä 00.

00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00
00.00.00 -- ARJ -- kisapaikka -- luokka -- 00/00

14.05.13 -- PKK -- Latus Talli -- Tammat -- HY
© Noora J. 2013
Efridís on virtuaalihevonen !